Igre s vodom – zabava i/ili opasnost!

Odgojiteljica sam koja je prije porodiljnog radila u jaslicama s klicima od jedne do tri godine svog životića. Jedva smo čekali ljeto za igre na otvorenom, a najveće oduševljenje izazivao je veliki bazen napunjen vodom. Male ručice skupile bi se oko njega, donijele šarene igračke i igrale se oko vode sve do ručka. 


Neke od najzabavnijih igara koje možete ponuditi malim ručicama su:

•Kupanje igračaka

•Prelijevanje vode iz jedne posudice u drugu

•Provjeravanje koja igračka tone, a koja pluta

•Potapanje plutajućih igračaka

•Uranjanje kocki leda u vodu

djeca i igre s vodom


Takvu vrstu igre jedva sam dočekala ponuditi svom devetomjesečnom Evanu kada je ugrijalo. Dovoljno je spretan, čvrst i stabilan da sam barata igračkama oko vode, prska na sve strane i uživa u jako zabavnoj igri koju voda nudi. Priuštila bih sebi najmanje pola sata mira gdje bih legla na ležaljku pored njega dok se igra.

 
Spremala sam stvari u sobi s pogledom na njega i kratko skrenula pogled kada sam začula grgljanje vode i borbu za hvatanjem zraka te svoje dijete cijelim gornjim dijelom tijela u lavoru pod manje od 10 cm vode, s nogama u zraku! Nagnuo se naprijed kako bi dohvatio igračku u vodi, tijelo ga je prevagnulo i zaronio je glavom prema naprijed i nastavio se koprcati kao ribica ne bi li izašao. Glava mu je, iako na stranu, bila gotovo cijela u vodi koja mu je prekrila dišne puteve. Reagirala sam odmah, skočila i izvukla ga van. 

Obzirom da sam upoznata s takvom vrstom opasnosti, iako je to samo par centimetara vode, nisam paničarila, samo mi je kroz glavu prošlo: “Što bi bilo da nisam bila u blizini!”


Zato nemojte zaboraviti: Nemojte nikada ostavljati dijete bez nadzora u vodi ili u blizini vode! Nikada! Podijelite ovaj post i proširite svjesnost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *